Openbare werken en nutsvoorzieningen in Betekom

Openbare werken en nutsvoorzieningen in Betekom

Een gloednieuw boek !

Hoe lang staat de dorpspomp er al? Wanneer werden de eerste betonbanen in het dorp gelegd? Is er iets geweten over de Demer- en Laakbruggen? Waar stond het oude gemeentehuis?

De voorbije twee jaren verdiepte Pieter Ceulemans van het GA&DC zich in een berg archiefmateriaal. Hij stileerde daaruit een verhaal over een Betekoms verleden dat op zich niet zo lang geleden is, maar om diverse redenen mijlenver van ons verwijderd ligt. Het boek focust vooral op de 2de helft van de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw. Het is hoofdzakelijk in die periode dat de openbare infrastructuur waarvan we vandaag kunnen genieten tot stand kwam.

De voornaamste thema’s die in het boek aan bod komen zijn water, bruggen en wegen, openbare verlichting en elektriciteit. Verder wordt er stil gestaan bij de bouw van een aantal belangrijke openbare gebouwen en ook het openbaar vervoer krijgt aandacht.

Het resultaat is een vlot leesbaar en mooi geïllustreerd verhaal dat een must have is voor oude en nieuwe inwoners van onze gemeente en een ideaal eindejaarsgeschenk.

Het boek telt 108 bladzijden en een 80-tal illustraties in kleur.

Indien u dit nieuwe boek over de Betekomse geschiedenis graag zelf wilt lezen en doorbladeren kunt u het bekomen op het gemeentehuis tijdens de openingsuren. U kunt het boek ook bestellen bij de dienst communicatie van de gemeente Begijnendijk via het e-mailadres www.communicatiedienst@begijnendijk of via www.gadc.be.

 Het boek kost €20,00 en zal vanaf 16 december beschikbaar zijn.